The Elements | Zandvoorts Museum | 04-12-12 / 02-03-2014

The exhibition The Elements is a prelude of The Amsterdam Beach Art Biennale, a biennial multi- and interdisciplinary festival of which the pilot is planned in 2015. The Zandvoorts Museum is host of this project. The exhibition focus lies on art, an important and visual part of the biennale.

.

Zandvoorts Museum

.

Opening: December 1 at 16.00 hrs.

Participating artists: MAURICE BRASPENNING, IRINA BIRGER, CAROLINE DE BRUIJN, CHARLOTTE DUMAS, TAMAR FRANK, WINEKE GARTZ, FRANK HAVERMANS, ADMIRE KAMUDZENGERERE, KEETJE MANS, JACCO OLIVIER, INGE REISBERMAN, MARCEL VAN DER VLUGT, HANS WILSCHUT.

I will participate in this exhibition with two models of KAPKAR/ BB-N34 (the Fire Station Beacon in Borger), in the section FIRE.

.

Curated by Aart van der Kuijl.

concept en idee: Sabine Huls en Aart van der Kuijl.

.

De tentoonstelling The Elements is een prelude van The Amsterdam Beach Art Biennale, een tweejaarlijks multi- en interdisciplinair festival waarvan de pilot in 2015 is gepland. Het Zandvoorts Museum dient als gastlocatie. De tentoonstelling The Elements focust op de beeldende kunst, een belangrijk en gezichtsbepalend bestanddeel van de biënnale.

04/12/2013-02/03/2014   •   13:00-17:00 uur  •

Link to Zandvoorts Museum

.

De biënnale volgt het strandseizoen en is van mei t/m augustus te zien, horen en beleven. Het festival zal allerlei soorten cultuur in zich verenigen zoals locatietheater, film, dance & moderne en klassieke muziek, dans, mode, beeldende kunst, belevingskunst, locatiegebonden kunst, landmarks en lichtkunst.

Under Construction – Amsterdam Beach Art Biennale, omdat Zandvoort de badplaats is van Amsterdam en breder, de Metropool Regio Amsterdam. Een biënnale waarvan het overall concept staat maar de organisatie nog volop in ontwikkeling is.

De tentoonstelling – The Elements werpt de schaduw van dit evenement vooruit en licht ook een tipje van de sluier voor wat betreft de ambitie van de makers –  met kunstenaars van formaat, maar van zeer divers pluimage. Die zich van verschillende media bedienen zoals diverse vormen van fotografie, video kunst, performance, installatie kunst, lichtinstallaties, schilderkunst en beeldhouwkunst en de verschillende subthema’s verbeelden. Soms doen zij dat in letterlijke zin, soms in overdrachtelijke zin en alles daartussen. Gastconservator: Aart van der Kuijl.

Thema – De Elementen, The Elements vormen tezamen het overkoepelend thema waaruit de subthema’s Water, Vuur, Aarde en Lucht zijn gekristalliseerd. De eerste vier edities van de biënnale staan respectievelijk in het licht van een van deze elementen.

Setting – Het thema is een verwijzing naar de cyclus van de natuur die in de setting van de biënnale aan de kust – het strand, de duinen, de zee – zeer tastbaar is. Soms is het hier kalm en vredig, dan weer gevaarlijk, verraderlijk of woest en onstuimig.

Locatie biënnale – Toen Zandvoort nog een vissersdorp was, eisten de elementen regelmatig hun tol, maar was het daardoor ook een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Daarnaast werd er gekuurd en lichamelijk hersteld, maar ook gevochten op leven en dood. Het is en was halen en brengen – ook anno 2013.

Studio Frank Havermans | KAPKAR/ BB-N34 situation model

KAPKAR/ BB-N34 models, Studio Frank Havermans | Zandvoorts Museum

KAPKAR/ BB-N34 models, Studio Frank Havermans | Zandvoorts Museum

Advertisements